Eyüp Arçelik Servisi

öyle nişantaşında taksimde dükkan önünde veya izole sitemizde çardak altında yatan miskin kendini sevdiren ve sevgi dilenen sokak köpeklerini genel geçer sokak köpeği profili olarak ele alıyorsanız lütfen bir daha düşünün. kısırlaştırma bir çözüm değil sorunu olduğu noktada donduran bir yöntem bana göre. bu hayvanların hepsi farklı farklı cinslerden kimisi aç kimisi tok, kimisi senden korkuyor saldırıyor Eyüp Arçelik Servisi kimisi öfkeli kimisi yemeğini alacağını sanıyor. ama saldırıyorlar veya saldırma potansiyeli olduğunu sana gösteriyor.

hep azınlık hakları diyoruz ki demeliyiz toplumun cogunlugu kararlarını dikta edememeli yaygara koparamamalı. diyelim ki bu köpeklerden şikayetçi değilsiniz sayınız daha fazla, başınıza kötü bir olay da gelmedi. ama tek bir arkadaşınız bile paranoyak olmamasına rağmen bu sorundan muzdaripse bir çözüm bulunmasını deteklemeniz gerekir.
Eyüp Arçelik Servisi
saldıran ayı, tilki, zebra değil ben safari parkında yaşamıyorum. Eyüp Arçelik Servisi evimi aldıgım mütahit ağaç katliamı yapmamış, eski su havzası da değil burası. çevresi gece vahşileşen köpeklerle çevrili üniversite kütüphanem şehrin ortasında (peki eskiden şehrin ortası değilmiş ama o zaman kurtlar da inermiş onları da çagırsak tekrar?) köpekten bahsediyoruz itaat etmese bile rintintin tarzı birşey gözümüzün önüne gelen. ama o da ne “birileri rintintine kötülük yapmış o da intikam yemini etmiş ve haklı kavgasında”. hayır hayır lütfen demogoji yapmayın biliyorsunuz ki hikaye böyle değil. sizin sahipsiz köpek gruplarıyla Eyüp Arçelik Servisi kötü bir anınız yok. birgün çocuğunuz ağlayarak sizi arayıp köpek saldırdı acildeyim derse ona “korkutmuşsundur” “korktugunu anlamıştır” “ne işin var köpeğin yaşam alanında” veya “baban çok çektirdi onun intikamını aldı köpekcağız” demeyeceksiniz. tamam köpeği öldürecek gaddar bir ruhunuz yok ama en azından yöneticilere söveceksiniz. peki yönetici zaten kısırlaştırılmış bunlar derse ne çözüm önereceksiniz? köpeklerin kotrol altındaki bir bölgeden diger bölgeye göçü ne olacak? toptan bir çözüm var mı acaba?

This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.

Leave a comment